Undersøgelser og kortlægninger
Undersøgelser og kortlægning handler om at skabe ny viden – det kan være om karakteren eller omfanget af en given problemstilling, eller om udvalgte gruppers adfærd og praksis på et specifikt område. Hos Als Research har vi bl.a. undersøgt, hvordan social kontrol kan være en barriere for etniske minoritetskvinders beskæftigelse, samt hvilke målgrupper i det danske samfund, der har særligt behov for målrettede indsatser mod diskrimination relateret til handicap.
Vores tilgang til undersøgelser og kortlægning af viden er altid at gå direkte til kilden; at indhente information og viden direkte fra de mennesker, som kortlægningen omhandler og berører. Førstehåndsviden og -erfaring er essentielt uanset emne eller målgruppe, uagtet hvor svært tilgængelig denne målgruppe kan forekomme ved kortlægningens start. Et bredt og nuanceret datagrundlag, som beror på viden og erfaringer fra målgruppen, sikrer undersøgelsens udsagnskraft og validitet. I vores optik er sprog, kultur, religion, køn og andre socioøkonomiske omstændigheder vigtige variable, som bør informere enhver undersøgelse eller kortlægning. Det er derfor væsentligt at opsøge og indhente denne form for data – også selvom det kan være tids- og ressourcekrævende. Vores undersøgelser vil derudover også typisk indeholde viden og inputs fra relevante fagpersoner, eksperter og interessenter, som kan bidrage med uddybning, refleksion og perspektivering på kortlægningens problemfelt.
Undersøgelser og kortlægningsopgaver består typisk af dokumentation og udredning, samt grundige baggrunds-, kontekst- og aktøranalyser, der kan identificere og forklare baggrunde, sammenhænge og handlemuligheder inden for givent område. Vigtigst er det, at undersøgelsen bidrager til at belyse vigtig viden og erfaring, der kan bruges til at kvalificere de områder og indsatser, som kortlægningen omhandler.