HVAD ER ESG?

ESG handler om virksomheder og organisationers bæredygtighed inden for tre områder: Environment, Social og Governance. Det er tid til, at mange virksomheder skal forholde sige til den nye ESG-lovgivning (ESRS-standarterne). Den går et skridt dybere end den ESG-rapportering, I kender, og handler ikke kun om CO2-udledninger, men i høj grad også om virksomheders og organisationers sociale og ledelsesmæssige bæredygtighed. Lovgivningen får i første omgang betydning for de største virksomheder, men de fleste virksomheder uanset størrelse, vil på et tidspunkt skulle forholde sig til ESG – bl.a. hvis virksomheden er leverandør til en større virksomhed, eller fordi banker, investorer, kunder og potentielle nye medarbejdere vil orientere sig efter det.

I første omgang er det et stort arbejde – men det betaler sig.

Med speciale i S’et og G’et og med samarbejdspartnere, der er eksperter i E’et, hjælper Als Research jer i gang med og igennem jeres ESG-proces. Vi tilbyder en informationsworkshop, en indledende temperaturmåling, og vi kan være med jer på rejsen fra dobbelt væsentlighedsanalyse, GAP-analyse til bæredygtighedsrapport og kommunikation.

 

HVORDAN KAN MAN MÅLE PÅ S’ET I ESG?

Det kan være udfordrende at måle på social bæredygtighed, men hos Als Research har vi udviklet et redskab til netop det.

Vi har udviklet redskabet Social Dimension Analysis, som er brugbart redskab hele vejen igennem jeres ESG-proces. SDA’en giver jer indgående viden om sammensætningen af jeres arbejdsstyrke på parametre, som vi udvælger sammen med jer, så analysen giver netop dem viden, som er meningsfuld i jeres virksomhed og i jeres ESG-proces.

SDA’en giver bl.a. indblik i repræsentationen af minoriteter og deres trivsel på arbejdspladsen – og dermed viden om, hvilke udfordringer og potentialer, I står over for netop nu. Dette er et værdifuldt og solidt datagrundlag for det videre arbejde med ESG, opstilling af KPI’er og måling af jeres fremskridt.

ESG

KONTAKT

Vi byder meget gerne på en uforpligtende kop kaffe og en god snak om, hvordan I bedst kan komme i gang med ESG eller en Social Dimension Analysis.

Ring til os på tlf. 33 91 77 78 eller skriv til os på kontakt@alsresearch.dk